Profesor Ludmiła Klaus 1921-2019 - zachęta do wsparcia finansowego publikacji 2020-08-06

Kościan, dn. 6 sierpnia 2020 r.

Szanowne Koleżanki, Szanowni Koledzy!

Jesienią ubiegłego roku odeszła profesor Ludmiła Klaus, wieloletni i wspaniały nauczyciel w kościańskim liceum. Pozostaje ona w naszej wdzięcznej pamięci zarówno jako doskonała matematyk, lecz również współtwórczyni charakteru i tradycji naszej szkoły. Pamiętamy ją jako osobę otwartą na problemy innych, życzliwą i zawsze gotową nieść bezinteresowną pomoc.

Pełen uznania dla dokonań Pani Profesor, jak również jej istotnego wkładu w historię kościańskiego liceum, Zarząd Stowarzyszenia Absolwentów Gimnazjum i Liceum w Kościanie postanowił przygotować opracowanie dotyczące Jej sylwetki. Ukaże się ono w serii „Nasi Profesorowie”.

W celu realizacji projektu pozyskaliśmy 2560 zł dotacji od Burmistrza Miasta Kościana. Ponadto gromadzimy środki, zwracając się do Absolwentów Gimnazjum i Licem w Kościanie. Szacujemy zarazem, że łączny koszt realizacji przedsięwzięcia wyniesie około 6000 zł.

Bylibyśmy głęboko wdzięczni, gdyby zechcieli Państwo rozważyć finansowe wsparcie naszej inicjatywy.

Pieniądze na publikację opracowania można wpłacać na konto bankowe SAGiL o numerze:  27 8666 0004 0100 1775 2000 0001 (Bank Spółdzielczy, oddz. Kościan, ul. Rynek 23, 64-000 Kościan).

Z wyrazami szacunku,

Czesława Pogorzelska-Albińska