Życzenia świąteczne 2018-12-21

Gdy opłatkiem się łamiemy,

to życzymy bliskim,

żeby pokój był na ziemi

i niósł miłość wszystkim.

Życzymy również całemu światu

tego co wszystkim potrzeba

ładu, uśmiechu, słońca i kwiatów

braterstwa, pracy i chleba.

K. Chojecka

Słowa te zachęcają do zajrzenia w głąb siebie i przyjaznego spojrzenia na drugiego człowieka.

Drogie Koleżanki i Drodzy Koledzy!

Święta Bożego Narodzenia i zbliżający się Nowy Rok są okazją do zaniechania wszelkich swarów i złożenia sobie życzeń.

Z całego serca życzymy Państwu wzajemnego zrozumienia, siły i zdecydowania szczególnie w ważnych sprawach życiowych, wrażliwości na przemijanie czasu i nieodkładanie decyzji, okazji, życia na później. Życzymy również, aby wszystkie dni były wyjątkowe jak ten wigilijny wieczór, by na co dzień gościł optymizm, a na twarzach zawsze promieniał uśmiech. Niech miłość i nadzieja towarzyszy na każdym kroku, a Dobry Los będzie przewodnikiem przez cały Rok 2019 i pokaże tylko najpiękniejsze momenty życia.

Prezes SAGiL

Czesława Pogorzelska-Albińska